Lehetséges megoldás vállalkozása pénzügyi helyzetének stabilizálására vissza nem térítendő támogatás igénylése.
És ezt hogyan teheti? Pályázzon!

Szolgáltatásom a pályáztatás teljes területére kiterjed, melynek szakaszai:


Pályázati tanácsadás - és pályázat figyelés

Tanácsadás

Pályázatíróként az egyik legfontosabb feladatomnak tartom, hogy a pályázók számára az előzetes tanácsadáson megbeszéltek alapján az elképzeléseiknek legmegfelelőbb pályázati kiírásokat sikerüljön felkutatnom.

Ez rendszeres, napi szintű hatékony munkavégzést igényel, hogy a lehető leghamarabb sikerüljön felkutatnom a megjelent új pályázatokat. A leggyakoribb adminisztratív-, gazdasági korlátozásokat és kockázati szempontokat, mindig kellő szakértelemmel kizárom, mint például: negatív saját tőke, NAV végrehajtási eljárás, csőd-, végelszámolási vagy felszámolási eljárás stb.


Pályázat írás

Pályázat figyelés

Fő szolgáltatásom a pályázat figyelés során felkutatott és az ügyfeleim igényeinek legmegfelelőbb pályázat megírása.

A pályázat elkészítése előtt teljes körűen tájékoztatom az ügyfelet az adott pályázat legfontosabb feltételeiről. Majd ezt követően ezen szakaszban az ügyfeleimmel való rendszeres és rugalmas kapcsolattartásra törekszem, hogy a megfelelő határidőben el tudjam készíteni a pályázatot.

Pénzügyi elszámolás elkészítése (monitoring)

Pénzügyi elszámolás

Sok cég itt sajnos elengedi az ügyfele kezét és magára hagyja. Azonban megfelelő szakmai segítség nélkül a megítélt támogatási összeg nem fog a pályázó megadott bankszámlájára kerülni.

A munkám legnagyobb része erre a szakaszra koncentrálódik, mert a pályázat pozitív elbírálás után hátravan még a pénzügyi elszámolás elkészítése, azaz a számlák, megrendelések, szerződések és további egyéb bizonylatok, dokumentációk benyújtása a támogató szervezet részére. Ezen szakaszon áll vagy bukik, hogy a várva várt összeg mikor kerül a pályázó bankszámlájára. Ekkor már természetesen megvalósította a beruházását, azaz előfinanszírozta a projektjét.

Fontos szempont, hogy pozitív támogatói döntés esetében a vissza nem térítendő támogatás utófinanszírozott, ami annyit jelent, hogy a beruházás teljes (általában nettó) költségét mindaddig a pályázónak kell viselnie, amíg a megítélt támogatási összeg folyósítása a részére meg nem történik. Ezért rendkívül fontos, hogy a projekt megvalósítása a pályázat benyújtását követő napon csak és kizárólag a pályázó saját felelősségére kezdhető meg!!!

A pályázati kiírások legfőbb célja, hogy a KKV szektor technológiai fejlesztésen, korszerűsítésen keresztül fejlessze vállalkozását.

Mindezekhez nyújtok megfelelő szakértői szolgáltatást a megszerzett szakmai tapasztalataim által.