Lehetséges megoldás vállalkozása pénzügyi helyzetének stabilizálására vissza nem térítendő támogatás igénylése.
És ezt hogyan teheti? Pályázzon!

GY.I.K (Gyakran ismételt kérdések)


A pályázónak előre kell a beruházást megvalósítani?

Igen, mert a pályázatok közreműködő szervezetei utófinanszírozás keretében juttatnak a pályázónak vissza nem térítendő támogatást. Ami azt, jelenti, hogy a teljes beruházás költségét, előre kell a pályázónak kifizetnie, megfinanszíroznia.

Mennyi idő múlva lehet a megítélt támogatási összeghez hozzájutni?

Pozitív támogatói döntés esetén a megfelelően összeállított pénzügyi elszámolás elkészítését követően (a hiánypótlás idejét nem beszámítva), a közreműködő szervezet a támogatást a kifizetési igénylés beérkezésétől számított 30 napon belül kifizeti.

Találtam egy megfelelőnek tűnő pályázatot, mit csináljak?

Egy-egy pályázati kiíráshoz több dokumentum is tartozik (pályázati felhívás, pályázati útmutató, pályázati adatlap, etc.). Ezeket mind részletesen, többször olvassuk el, hogy tisztában legyünk, hogy mik az elvárások a pályázatunkkal szemben.

Mennyi idő megírni egy pályázatot?

Egy jól átgondolt pályázat elkészítésére érdemes legalább egy hónapot számolni. Természetesen ez a projekt nagyságától is függ. Folyamatosan kövessük figyelemmel a beadási határidőt, mert elképzelhető, hogy ez menet közben változik.

Megnyertem a pályázatot, mi a következő lépés?

Valósítsuk meg a projektet: amennyiben nyer a pályázatunk, akkor is fontos, hogy odafigyeljünk nemcsak a megvalósításra, hanem ennek dokumentálására és az ezzel kapcsolatos beszámolók küldésére.

A megvalósítás után mi a teendőm?

Nem elegendő annyi, hogy „csak megnyerjük” a projektet, hanem ezt hosszú távon is fenn kell tartani (legalább 3 év). Természetesen, amennyiben jó volt az elképzelésünk, és megállta a piacon is a helyét, akkor ez nem okozhat problémát.